CIM 2023 Groningen

Op vrijdag 17 november was de jaarlijkse bijeenkomst van het Cochrane Insurance Medicine Field (CIM)

maandag 11 december 2023

Op vrijdag 17 november was de jaarlijkse bijeenkomst van het Cochrane Insurance Medicine Field (CIM) in het UMCG. CIM werkt binnen het multidisciplinaire veld van verzekeringsgeneeskunde. Onder andere uit systematische reviews vertalen zij kennis richting het werkveld. Deze jaarlijkse bijeenkomst is een van de activiteiten die daaraan bijdraagt. Andere activiteiten zijn de agendasetting, het verzorgen van workshops, het schrijven van Cochrane Corner’s en het uitvoeren van methodologisch werk dat relevant is voor de reikwijdte van CIM. Recent zijn CIM en Cochrane Work een samenwerking aangegaan binnen de ‘Thematic Group Cochrane Work, Health and Social Security’.

Er was een internationaal gezelschap met bijdragen van collega’s uit Trondheim (Norwegian University of Science and Technology), Stockholm (Department of Clinical Neuroscience van het Karolinka Institutet), Basel (Universitätsspital) en Amsterdam (Amsterdam UMC). Vanuit het KCVG waren Bo Krause, Femke Abma, Tialda Hoekstra, Sandra Brouwer en Jan Hoving betrokken bij deze bijeenkomst.

Femke Abma trapte de bijeenkomst af met wat de unit ‘Arbeid en Gezondheid’ van het UMCG zo speciaal maakt. Na verschillende presentaties, workshops en interessante discussies over toekomstige activiteiten sloot Femke af door de dag samen te vatten.

Deel dit bericht via