Doel van het KCVG is het wetenschappelijk onderbouwen en het bevorderen van de kwaliteit en van de verzekeringsgeneeskunde. Academiseren van het vakgebied: de brug slaan tussen wetenschap en praktijk.
Verzekeringsartsen die in de praktijk werken en arbeidsongeschiktheidsbeoordelingen doen voor UWV werken tevens aan wetenschappelijk onderzoek als junior- of senioronderzoeker. Via deze weg wordt wetenschap dus optimaal verbonden met de praktijk. KCVG houdt zich bezig met het hele proces van leren, innoveren en valoriseren van kennis.
Wij vinden dat mensen met gezondheidsklachten de kans moeten krijgen om te participeren in werk. Waarom? Omdat werk bijdraagt aan gezondheid en kwaliteit van leven.
Wij doen gericht en toegepast onderzoek. Deze onderzoeksprojecten worden door en met professionals in de verzekeringsgeneeskunde uitgevoerd.
Wij richten ons onder andere op interventies, richtlijnen, vragenlijsten, instrumenten, protocollen, onderwijsprogramma’s en schrijven wetenschappelijke artikelen.
Het KCVG, de NVAB en de NVVG zijn na verkennende gesprekken gekomen tot een concrete samenwerking in netwerkconstructie, met als d...
Werken met de psycholoog in een SMC levert tevredenheid bij klant en verzekeringsarts op en scheelt de verzekeringsarts op verschi...
Op 8, 9 en 10 november vonden de jaarlijkse Verzekeringsgeneeskundige (VG) dagen plaats in het van der Valk hotel te Almere. Versc...
Het Kenniscentrum Verzekeringsgeneeskunde: een samenwerkingsverband tussen Amsterdam UMC - UMCG - UWV