Haitze de Vries is recent gestart als senior onderzoeker bij het KCVG-UMCG

vrijdag 5 juli 2024

Kennismaking met Haitze de Vries

Ik ben Haitze de Vries. Recent ben ik als senior onderzoeker gestart bij het Kenniscentrum Verzekeringsgeneeskunde (KCVG) in Groningen en begeleider van Dirk Vervenne in zijn promotieonderzoek naar sociale zekerheidsvaardigheden. Daarnaast ben ik op dit moment betrokken bij schilprojecten van het KCVG in het kader van de evaluatie van het BAR instrument en van interprofessioneel onderwijs voor arbeidsdeskundigen, bedrijfsartsen en verzekeringsartsen.

Als bewegingswetenschapper/onderzoeker heb ik 12 jaar gewerkt in de revalidatie, waar ik mensen met nek-, rug- en bekkenklachten heb begeleid. In 2012 ben ik gepromoveerd op het onderzoek ‘Werken met pijn’, waarin ik heb onderzocht waarom en hoe mensen met chronische pijn aan het houdings- en bewegingsapparaat doorwerken en waarom anderen uitvallen. Sinds mijn promotie ben ik werkzaam bij de afdeling Gezondheidswetenschappen UMCG, sectie Sociale Geneeskunde. Het onderzoek waar ik verder bij betrokken ben richt zich met name op determinanten voor duurzame inzetbaarheid en re-integratie, het versterken van de eigen regie van werknemers, de rol van naasten in het werkhervattingsproces en het ontwikkelen en evalueren van arbeidsgerichte interventies in reguliere zorg. In al deze projecten werk ik graag nauw samen met de professionals en betrokken organisaties in het werkveld van arbeid en gezondheid.

Ik kijk uit naar de samenwerking met andere onderzoekers van het KCVG en de uitwisseling van kennis die zal plaatsvinden. Alles om het evidence based handelen van artsen binnen de verzekeringsgeneeskunde te bevorderen!

Voor meer informatie: h.j.de.vries@umcg.nl

Deel dit bericht via