Dominika Borowiec - is per 1 maart 2024 gestart als promovenda voor een UWV leerstoel promotietraject bij het KCVG-Amsterdam UMC

vrijdag 8 maart 2024

Kennismaking met Dominika Borowiec

Ik ben een sociale wetenschapper met een achtergrond in Sociologie (Msc), momenteel bezig met Masteropleiding Epidemiologie aan het Amsterdam UMC.
Per 1 maart ben ik begonnen aan een nieuwe hoofdstuk in mijn professionele reis begonnen: mijn promotieonderzoek, gericht op data gedreven werk binnen de verzekeringsgeneeskunde.
Voorheen heb ik als onderzoeker gewerkt voor de Gemeente Amsterdam, waar mijn focus lag op het gebied van professionalsondersteuning, competentieontwikkeling en het vergroten van arbeidsparticipatie.
Daarnaast heb ik de praktijkgerichte inzichten opgedaan in de verzekeringsgeneeskunde als medische tolk, waarbij ik betrokken was bij alle stappen van het besluitvormingsproces binnen sociaal- medische dienstverlening.
Mijn onderzoeksinteresse omvatten diverse aspecten van datagedreven werk, waaronder het begrijpen van de sociale determinanten, datakwaliteit en transparantie, de menselijke benadering van datagedrevenwerk en het verhogen van productiviteit van arbeid.

Het is een promotieonderzoek binnen de UWV Leerstoel Academisering van de Arbeids- en Verzekeringsgeneeskunde van Han Anema en medebegeleidster Astrid de Wind met als onderwerp "Kansen, uitdagingen en voorwaarden voor datagedreven werken in de verzekeringsgeneeskunde".

Voor meer informatie d.m.borowiec@amsterdamumc.nl of a.dewind@amsterdamumc.nl

Deel dit bericht via