Ketting

Bijdragen van Sylvia van der Burg

vrijdag 19 januari 2024

👉 DICHTEN DIE ‘GAP’!

Een hartenkreet als titel van mijn hoofdredactioneel in het eerste nummer van TBV | Tijdschrift voor Bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde in 2024.

➡️ Het vakmanschap van bedrijfs- en verzekeringsartsen staat onder druk. Niks nieuws onder zon denkt u misschien. Het klopt dat al jarenlang wordt gevraagd om structurele oplossingen voor het tekort aan bedrijfs- en verzekeringsartsen. Maar we hebben denk ik een kritisch punt bereikt. De noodklok is luid afgegaan.

➡️ Een belangrijk onderdeel om de kloof te verkleinen is inzetten op onze (meer)waarde binnen arbeidsgerichte netwerkzorg. Door onze expertise en krachten te bundelen met andere professionals.

➡️ Ook onze beroepsverenigingen Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) en Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde (NVVG) hebben het afgelopen jaar een mooie stap gezet om de krachten te bundelen. Samen met het Kenniscentrum Verzekeringsgeneeskunde (KCVG) is een samenwerking gestart met de werktitel Kennisnetwerk Gezondheid, Arbeid en Participatie, afgekort kennisnetwerk GAP.

➡️ Alleen samen dichten we de ‘GAP’!

Mijn hoofdredactioneel is te lezen via deze link:
Dichten die ‘GAP'… - TBV-Onlinetbv-online.nl • Leestijd: 2 min.

Deel dit bericht via